2014. december 12., péntek

Fodrász karácsonyfa II.

Annyira a nyakunkon van a karácsony, hogy már ki se látszunk belőle! És ilyenkor legtöbbünket elfog a díszítési vágy, így mindenben a karácsonyi díszeket látjuk. Díszítünk otthon, a munkahelyünkön. Díszítjük az ajándékokat, a naptárunkat, a lakásunkat, a kertünket, a körmünket, a telefon tokunkat és hátterünket, a képernyővédő(i)nket... Ez alól a díszítési mánia alól a hajunk sem maradhat ki! 

Előző bejegyzésemben nem tértem ki, pedig szokásom elmondani, hogy hogyan lehet ezeket a hajakat elkészíteni. Nem fogok belemenni részletesen, de talán akinek van kedve és kézügyessége, az le tudja majd utánozni a frizurákat. Persze csak, ha akarja...!

Merevített

A hajat meghosszabbították és begöndörítették. A hajra egy merevített gúlát helyeztek, amihez apránként hozzáerősítették a loknikat. A végén simán feldíszítették, mint egy fenyőfát.


Gömbök

Nem fogok nagy titkot elárulni: az első bálozó, úgynevezett "nagylány" hajhoz hozzágumiztak pár darab üveggömböt. Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe!?


Téli faág

Nem túl esztétikus, de azért vicces. A hajat tincsekre szedték, lefújták hajlakkal vagy hajhabbal, hogy összetapadjon, és dróttal kimerevítették. Néhol gömböket tűztek rá, és kész is a kies leveletlen téli faág karácsonyi díszítéssel. Én azért lefújtam volna zöld hajlakkal, hogy jobban mutasson, de lehet, hogy a fodrász művésznek így tetszett.


Masnis díszes

A hajat rétegenként haj-habozták és csavaróra tekerték. Csavaróról lebontás után nem fésülték át, csak hajlakkal kicsit megdolgozták, hogy ne pöndörödjön annyira, csak amennyire ildomos. Apró gömbökkel díszítették és a legtetejére egy húzós masnit rögzítettek hullámcsattal, hogy tovább tartson. Ez valamivel partiképesebb frizura, mint az előző.


Karácsonyi fények

A hajat haj-habozták, becsavarták majd mikor megszáradt, akkor apró masnikat formáztak belőle, leomló formában, vagyis fentről kezdték és úgy haladtak lefelé. Mint a parketta fonás esetében, bár itt nem fontak, hanem masniztak. Lehet kapni elemmel működő ledes karácsonyfa-izzósort, amit itt masninként építettek bele a hajba. Mutatós, igényes, és egy karácsonyi kosztümös bálon bizonyára nagy tetszést arat majd.





Nincsenek megjegyzések: