2014. szeptember 25., csütörtök

Konty tippek, nem csak hosszú hajúaknak

A kontyokat nem csak különleges alkalmakkor szokták viselni a nők. Hétköznap csak felcsavarják a hajukat, olykor feszesen, olykor lezseren. A legkönnyebb elkészítéstől a legbonyolultabb variációkig minden belefér. Hátránya, hogy rövid hajból nem lehet kontyot varázsolni.

Most adok egy kis előnyt azoknak, akik szeretnek a hajukkal bíbelődni, vagy nincs idejük fodrászhoz elmenni.

Hullámos hosszú hajúaknak:
Fonjuk be a hajat egy copfos fonásba, húzkodjuk szét a fonást, majd enyhén tekerjük fel és rejtsük el a copf végén. Kontytűvel rögzíthetjük, de használhatunk erre sima hullámcsatot is.


Fonás minden mennyiségben:
Maradva a fonásnál (hisz előző bejegyzésemben is a fonás témáját jártam körbe), most egy mutatós frizurát írok le.
A fejet 5-6 egyenlő részre osztjuk és a részeket tőtől kezdve fonjuk. Az alját tarkóról felhúzzuk lófarokba, az oldalsó részeket átellenesen átrakjuk a lófarkon. Hullámcsattal rögzítjük. Egyszer egyik oldalról dobjuk át a fonatokat, egyszer másik oldalról. A fonatok végét szabadon hagyjuk és hullámcsattal a lófarok alatt rögzítjük. Hajlakkal megformázhatjuk, szálakra szedhetjük. Majd gyönyörködhetünk az elkészült kontyunkban.


Konty, az alap:
Fejtetőn, vagy búbon a hajat lófarokba gumizzuk. Az utolsó gumin átbujtatásnál félbehagyjuk a folyamatot, így félig kilóg a lófarkunk vége. A gumizott hajunkat megigazítjuk, és a kilógó végeket megtekerjük és a gumi köré igazgatjuk, hullámcsattal rögzítjük. Kicsit még szimmetriába rendezhetjük, de egyébként kész. Pimaszul lezser, és elegánsan hétköznapi.


Pufi-konty:
A hajunkat lófarokba gumizzuk.Kontyszivaccsal fogunk innentől dolgozni. A szivacsot fánkká kell formázni és a lófarok végét bele kell dugni. Az egész lófarkat érdemes felemelni, és lehetőséghez mérten akár hajlakkozni is. A szivacsot ebben a pózban kell lassan, egyenletesen kiforgatni, ezáltal a haj körbe fogja tekeredni a szivacsot. A kilógó szálakat idő közben igazítjuk, és elrejtjük a konty alá. Amikor elértük a szivacsos hajunkkal a hajguminkat, akkor hullámcsattal rögzítjük a kontyot. Amennyire egyszerűnek tűnik, elsőre annyira nehéz lesz. Később ez lehet az alapja a kontyunknak, amikor már merészebb frizurákat is akarunk készíteni.


Továbbra is fonás (amiből sosem elég)!
Felgumizzuk a hajunkat lófarokba. Kétoldalt egy-egy vastagabb tincset leválasztunk, befonjuk. A maradékot kedvünk szerint felcsavarhatjuk, vagy a képen látható módon visszatekerhetjük. Miután rendeztük a kilógó részt és már majdnem kész a kontyunk, akkor a két fonatot egymással szembe a konty tövéhez lazán rögzítjük és a végeit besimítjuk a konty alá, valamint rögzítjük pár hullámcsattal. Ez egy egyszerű, és mutatós kontyviselet.


Csomózás:
Vigyél fel a száraz hajad a tarkód környékén hajhabot. Nem kell, hogy tocsogjon, de azért adjon egy tartást neki. Ha nem szereted a hajhabot, akkor lakkot is használhatsz. Válaszd ketté a hajad tarkóban. Nem kell, hogy egyenletes legyen a választékod, csak amolyan "ahogy esik" is elég. Csomózd meg a két copfot egymással, amennyiszer szeretnéd. Az alját egy vékony hajgumival rögzítheted, és fixálhatod hajlakkal. Fésüld össze a végét, és kész a csomózott félkontyod!



Optikai konty, fonással:
Hullámos hajra ajánlott. Ha egyenes a hajad, akkor érdemes nagyobb hullámokat belesütnöd, beleszárítanod. A fültől fülig a fejtetődön áthaladva leválasztod a hajad, így a tarkódon össze tudod gumizni a hajad. Legumizás után választhatsz, hogy vagy feltekered a hajad (ha van elég hosszú), vagy kifelé fordítva letűzöd hullámcsattal úgy, hogy a hajgumit elrejted. A fülek fölötti leválasztott részt parkettába, vagy két-három nagyobb tincsbe befonhatod, és a végét a hajgumidhoz rögzíted úgy, hogy a hullámcsattok ne látszódjanak.

Optikai konty, játékos:
Ha nagyon rövid a hajad, akkor elég csak a tarkódon pár tincset megpödörni, hajlakkozni, és rögzíteni erős hullámcsattal. Mivel így egy nagyon játékos hajat kapsz, ezért a hullámcsatok helyett akár színes csipeszekkel, minicsatokkal, vagy ha bevállalós vagy, akkor figurális csatokkal is rögzítheted, díszítheted.


Optikai konty, csalás:
Ha tényleg nagyon rövid a hajad egy kontyhoz, de már össze tudod fogni, akkor hullámosítsd be, süsd elő, és pár erős hullámcsat/minicsat segítségével húzd a hajad a tarkód és a búbod közé, mintha lófarokba fognád, de csak kicsi tincset vegyél fel. A képzeletbeli lófarkad helyén rögzítsd a csattal. Ezt ismételd el kis tincsekkel haladva az egész fejeden, és ügyelj, hogy mindent egy helyre húzz, valamint arra, hogy a csatokat elrejtsd a következő tinccsel. Nem a legegyszerűbb frizura, de kontyozhatatlan hajnál is kontyszerű hatást nyújt. Ha nem megy a csatok elrejtése, akkor a képzeletbeli lófarok helyén kicsit húzd túl, és úgy rögzítsd. Ennél a módszernél érdemes alulról, a tarkóról kezdeni a haj feltűzését.



Nincsenek megjegyzések: