2014. december 2., kedd

Karácsonyi ajándék ötlet

Fodrász vagyok. Szeretek a kezemmel alkotni. Kézügyesség tekintetében is jól el vagyok eresztve, és ezt nem csak a hatalmas egóm mondatja velem, legalábbis az ismerőseim szerint. Éppen ezért vagy festeni szoktam, vagy valamit alkotni, ha éppen nem a lustábbik énem kerekedik felül és vásárolom az ajándékokat. Ugyanakkor a készített dolgok néha nem néznek ki olyan gusztusosan, mint a tömeg gyártott, vett ajándékok. Pont emiatt szeretem az üvegeket, mert azok egyszerre tökéletesek, és egyszerre tudom elrondítani vagy megszépíteni őket. A kedvenc helyem, ahol az üvegeket a piachoz képest olcsón tudom beszerezni, jó minőségben az uveg.bolt.hu. A Tecsós és Madaras-tecsós árak töredékéért tudok itt különbnél különb dísz-, és fűszeresüvegeket venni, amivel bármit kezdhetek!


Egyből karácsonyi ajándékok

Ha valaki nem akar semmit sem kezdeni az üveggel, akkor simán át is adhatja. Vannak nekem is ismerőseim, akik szoktak pálinkát eltenni, vagy valami fűszeres olajat, de nem tudják miben tárolni, ezért tudom, hogy nekik az üres díszített fűszeres üveget tudom ajándékozni, mert a tartalomnak már kevésbé örülnek. ("Minek bele? Úgyis megtő'töm!")


Homokkal töltött üveg

Sokan szeretik, ha színes díszes üvegeket kapnak, amiben valami extra dolog van, ilyen a színes homok. Filléres megoldás, de nagyon mutatós, és a homokot magam formázhatom az üvegben.


Fürdősó és viasz üvegben

Ugyanilyen szép látvány a különböző színű fürdősó is üvegbe zárva, és legalább ez még praktikus is, olykor még az üveg dugóját is meg lehet tölteni. Ha viaszt akarunk üvegben átadni, akkor érdemes kanócot is belevenni, és inkább pohárfélékben átadni, viszont akkor zárórétegként viaszt kell rácsöpögtetni a tetejére, hisz nem lehet ledugaszolni.


Dekoráció üvegből

Dekorációnak is lehet üvegeket, poharakat használni, akár otthonra, akár a munkahelyünkre. Egy illatos teamécses, némi sóder vagy apró magvak, és már kész is a meghitt karácsonyi gyertyafény-hangulat.


Konyhabarát ajándék

Mindenkinél akad olyan rokon, vagy barát, aki szeret főzni. Nekik nagyszerű ajándék, ha különböző egész fűszereket olívaolajjal felöntünk, mert nem csak szép, praktikus, de így különböző eszenciákat tudunk alkotni, amit a konyhabarát ismerős biztosan fel fog tudni használni. 


Üvegfestéses ajándék

A legbátrabbak, akik biztosan stabilan bánnak az ecsettel, azoknak ajánlom, hogy próbálják ki az üvegfestést! Egy részt jó móka, másrészt, ha tényleg szépet tudnak alkotni, akkor nagyszerű ajándék!



Kellemes Karácsonyi készülődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések: