2015. január 25., vasárnap

Férfi hajak

Sok szó esett már eddig a női hajakról, de a férfi hajakról még csak elvétve. Pedig a férfiak is szoktak fodrászhoz menni, és sok esetben sokkal igényesebbek a hajukra, mint a nők. Nem mindegy nekik az sem, hogy 1 mm vagy 1,5 mm oldalt a hajuk, és számon kérik még a fodrászok gyorsaságát is a hajvágásnál. Az ő hajukat, ha lehet, akkor ne hajlakkozzák, de tartson ki napokig is hajmosás nélkül. Nehéz ezeknek a kemény követelményeknek megfelelni. Legtöbb esetben az szokott a baj lenni, hogy körülírják az elképzeléseiket, de mivel a fodrász és a halandó ember nem beszél egy nyelvet, ezért a rövid is kétféle képként csapódik le a két fél fejében. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani, természetesen képekkel, leírásokkal.

Kefe frizura

Búbból indulunk, ahhoz vágjuk hozzá a fejtetőt előre felé haladva, mindig két ujjnyit hátra felé húzva a hajat. Oldalt és hátul a rövidebb részt géppel vágjuk egy cm körülire, elvárástól függően, és majdnem választékig felnyírjuk. Fül fölött 2-3 ujjnyira nem stuccolunk, hanem fél centinél nagyobb átmenettel nyírjuk ki a hajat, körbe. Ha fejtető alatt 1 cm-rel dolgoztunk, akkor minimum 3-5 mm-rel kell lenyírnunk a fül fölött és hátul tarkóig a hajat. A két rövid részt nem vágjuk össze, nem ritkítjuk. A fejtetőt áthegyezzük, taper ollóval a végeit megcsipkedjük, az alatta levő rövidebb résszel az átmenetet ritkító ollóval összevagdossuk. Nyakat kiborotválhatjuk, vagy kigépelhetjük fej nélkül.


Félhosszú haj

Fejtetőn és fül fölött uniformra vágjuk, hátul nyak felé rövidül. Frufrut búbhoz húzzuk. Lényege, hogy nagyon alaposan ki legyen ritkítva a haj, és jól el legyenek hegyezve a hajvégek. Szárítása búbból előre fele történik. Waxxal vagy ragasztóval fixálhatjuk, borzolhatjuk.


Beckham séró

Senkit ne tévesszen meg a taraj. Sima férfi klasszikus, sőt, hindenburg. Egyedül a tarajt kell ferdén vágni, középre húzva, de fül felé lejtett ollóval. 

Modern zenész frizura

Manapság számos híres zenész hordja így a haját. Előnye, hogy az egyenes és hullámos hajú férfiaknak könnyű kezelnie és hosszú ideig tartja magát. Hátránya, hogy a göndör hajúaknak nem áll jól.
Az alap megint csak a hindenburg, azt leszámítva, hogy fejtetőn hosszabbra kell hagyni, míg oldalt átmenet nélkül, vagy enyhe átmenettel egészen rövidre kell nyírni. Hátul rálógathatjuk a felnyírt hajra a búbot, de akár magas búbátmenettel magasíthatjuk is a tarkót. Stuccolást csak a kalapvonalban célszerű elvégezni. Hajvégeket a fejtetőn viszont alaposan át kell puhítani. Nyakat érdemes borotválni, kigépelni.

Futottak még kategória

Ritka kérések, de azért előfordulnak. Szemezgessetek belőle!

1 megjegyzés:

Metalhead írta...

http://9gag.com/gag/a0PmKDO