2015. január 19., hétfő

Kontyok

Esküvő-expós szezon! Szalagavató szezon! Lányok! Nők! Jönnek a "nappal is szép hajakat látni" szezon! 

Akik érintettek a témában, azoknak most megosztok pár képet, hogy könnyebben kiigazodjanak ebben a rejtelmes kontyos útvesztőben.

Fonott kontyok

A fonás nagyon egyszerű művelet. Mégis az igazán mesés kontyok elengedhetetlen eszköze. Natúr, nem kirívó, mégis vagány viselet, bármilyen alkalomról is legyen szó.




Csigák mindenhol!

A csigák és loknik mutatósak ugyan, de laposak, ezért ezeket a kontyokat mindenképpen egy megemelt alapra érdemes kérni. A száraz csigázásnak az az előnye, hogy nem kell előre besütni a hajat, hanem azonnal lehet vele dolgozni, éppen ezért azt sem kell figyelni, hogy merre kunkorodik a haj. Hátránya, hogy könnyen kirúghatja magát a haj a csigavonalból. A meleg csigázásnál figyelembe kell venni az időt is, hisz sok idő tincsenként besütögetni hullámosra a hajat, viszont stabilabb, mint a száraz csiga, hajlakkal sokáig megállja a helyét. A nedves csigázás lassú, időigényes folyamat, ahol meg kell várni, hogy a csigák megszáradjanak, viszont agresszíven egyenes hajra én nagyon ajánlom, mivel ehhez utána még hajlakk sem kell, mert egy tűzéssel megáll a helyén.

Nyakkonty

Lapos, sima, nyakban díszes konty típus. Az igazán hosszú nyakú nőknek áll jól. Általában a nyakkontyba szokták tűzni a nagyobb díszeket is, mint virágok, tollak, tüllök, stb.


Kalácsfonás

Sima hármas-, vagy négyesfonással készül, de szépsége abban rejlik, hogy a fonatok szélei ki vannak húzkodva szélesre. Az igazán hosszú, nem ritkított hajú vendégeknek lehet mesés kontyot készíteni a módszerrel. De fel lehet használni kicsiben is, valahol elrejtve. Ha letűzdeljük a széleit pár kontytűvel, akkor tartósabb, mutatósabb, főleg, ha azok valamilyen dísszel is el vannak látva.


Gyöngyök

Gyöngyöket kezdetben esküvőkön lehetett látni, de manapság már annyira hasonlítani akarnak a lányok a fehér ruhákkal a menyasszonyokhoz, hogy kérni szokták szalagavatóra is. Pedig a szalagavatós fehér ruhának az első bálozók fehér ruhájához van köze, és nem a menyasszonyi fehér ruhához. De a gyöngy, akkor is elterjedtté vált a kontyoknál. Én is szeretem, mert nem számít, hogy mennyit teszünk bele a hajba belőle, sokkal is szép, és kevéssel is mutatós! A világos, és a sötét hajat is megragyogtatja egy-egy fehér (vagy pasztell világos) gyöngy. A gyöngyök helyett szokták még a strasszokat is kérni. Funkcióban nincs különbség, bármelyik csodás kiegészítéssé válhat egy jól összerakott kontyban.



Nincsenek megjegyzések: