2015. január 17., szombat

Hajfestés - első festés, technikai bemutató videóval

Gyakran találkozom azzal a fodrászok és vendégek körében elterjedt rutinnal, hogy mindent a tőtől kezdenek el festeni. Tőtől kezdik a melírt felkenni. Tőtől kezdenek el szőkíteni. Tőtől kezdenek el egy natúr hajat befesteni. Emiatt arra gondoltam, hogy csinálok egy videót, ahol bemutatom, hogyan is kell jól csinálni. Sajnos a fodrászok munkamenetét egy 9 perces videóval nem fogom tudni megváltoztatni, de akik otthon szeretnek hajat festeni, azoknak talán jó mankó lehet, ha látják, hogyan kell megcsinálni. Utóbbiakat úgysem fogom tudni rászoktatni a fodrászokra, de legalább csinálják jól otthon is a hajfestést.


Natúr hajnak azt nevezzük, amikor a lenövés meghaladja a két cm-t. Ilyenkor, ha csak a tövére szeretnénk felkenni a festéket, akkor is érdemes kettéválasztani a lenőtt részt, és először a végéhez közelebbi lenőtt résszel kezdeni a festést, utána térhetünk csak rá a tövére. Hátul, nyakban érdemes elkezdeni felvinni a festéket, mert ott vastagabb a koponyacsont, emiatt kevesebb hőt ad le a fej, mint fejtetőn. Alap igazság, hogy a festék hőre bomlik, ezért mindig a hidegebb felülettel kell kezdeni a folyamatokat. Így hátulról fejtető felé haladva, hajvégektől a hajtő felé haladva. 

És íme a videó, ami bemutatja a folyamatot!


Nem elfelejteni, hogy ez a videó csak bemutatja, de ahhoz, hogy az eredmény szép legyen, ahhoz sok gyakorlásra van szükség!

Nincsenek megjegyzések: