2014. november 24., hétfő

Sztár hajak

A sztárok, mai nevükön celebek, nem csak színészi, énekes és botrányhős szerepeik miatt érdekesek számunkra, hanem a divat meghatározó ikonjaik is egyben. De melyek azok a celebek, akiknek haját felkapta a publikum? Sokan jönnek hozzám, hogy Victoria Beckham hajat akarnak, vagy éppen Emma Stone színűt. Most akkor egy kis szótár fodrászoknak, hogy mire is kell gondolni a nevek hallatán, vagy a vendégeknek, hogy mit is szoktak kérni.

Miley Cyrus

Az ifjú énekes-, és színésznő haja a nagyon szelíd nagylányosból mára extrém bevállalós fiúsan dögössé avanzsálódott. Ezt a hatást különösen erősíti, hogy oldalt és hátul közel 6-9 mm-esre van felnyírva a haj, ami rövid átmenettel van (stuccolt vágással) összekapcsolva a 8-12 cm hosszúságú fejtetőn lévő hajjal. Bár rövid hajról van szó, de többféle képen hordható frizura. Fel lehet állítani taréjba, le is lehet lapítani a homlokba, vagy egyik oldalra elfésülni, esetleg a fejtetőn az égnek mereszteni, mint ahogy Miley Cyrus is hordani szokta. 
Ez a fiús, már-már katonás frizura különösképpen nőies hatást kelt, ha extrém színekkel párosítjuk. Itt viszont a kevesebb néha több! Igyekezzünk egy színt választani és kerüljük a melírt. Akik szeretik a vöröset, azok ne hordják felborzolva, mert égő gyufához fog hasonlítani fejük éke. És az nagyon kellemetlen...
Amennyiben mégis szeretnénk valami színt a hajunkba, úgy tudom ajánlani fejformától függően a frufruba festett, az alaptól merőben eltérő színt. (Például a szőke hajban rózsaszín frufru, fekete hajon szőke tincs, vörös hajon lila passzé)


Pink

Hosszabb fazon, mint Mileynél, és semmi átmenet nincs a fejtető és az oldalhossz között, ezért a fodrásznak pontosan kell kezelnie a hajvágógépet. A fejtetőn a hajhossz 12-15 cm hosszú is lehet!


Rihanna

Miley Cyrushoz hasonlóan Rihanna is bevállalta az extrém rövid hajat. Ő is fül felett és hátul teljesen felnyíratta közel 9 mm-es rövidségűre a haját, de ő a fejtetőn egy homlokba hosszabbodó fazont hagyott látszólag átmenet nélkül. Forgójánál neki is 8-12 cm-es, tépett vágású a haja, de a homloka felé haladva ez fokozatosan hosszabbodik, a forgóhoz tartott vágással, így akár 15-20 cm-es is lehet a frufru. A hajvégeket és a búbot erősen el vékonyította.
A búbnál ezt úgy érhetjük el, hogy a forgási iránnyal ellentétesen megcsavarjuk a hajat és egy taper ollóval 3-4-szer a tőtől a végek felé haladva bele kell vágni. Így a forgó nem lapul le, és a búb tartósan alátámasztott,és magas lesz.


Carey Mulligan

Fiatal celeb lévén ő is a fiúsan rövid haj mellett döntött, de ő nem nyíratta fel oldalt és hátul a haját, hanem uniformálisan mindenhol ugyanakkora hosszú a haja, legalábbis látványra. Az igazság az, hogy a legrövidebb a forgójánál és enyhén hosszabbodik a frufru felé, illetve a tarkója felé. Fülre lógó fazonja miatt szinte bárhogyan hordható, akár fül mögé simítva is, így nőiesebb hatás érhető el.


Victoria Beckham

Bár a celebmama exénekesnőn minden mű kivéve a haját, anno ezzel a frizurával nagyot tarolt a publikumnál. Minden arcformájú nőnek jól áll, akár frufruval, akár nélküle! Nyakban stuccolt, búbot megvágott, arc felé hosszabbodó átmenetes hajjal könnyű bánni a mindennapokban. Szárítása göndör, hullámos és egyenes hajnál is egyszerű a vágásból adódóan. Fiataloknál nőies, idősebbeknél fiatalos hatást nyújt. Személyem szerint imádom vágni is, és hordani is. Minden fajta színösszeállítást elbír a frizura.


Sandra Bullock

Örök fiatalként mindig dögös és nőies. Tompán vágott, egyhosszúságú hajával, mérsékelten vágott félfrufrujával mindig elegáns. Kifejezetten előnyös egyenes hajú, vékony szálú hölgyeknél, mert a tompa vágás miatt dúsabbnak hat a frizura. Igény szerint göndöríthetjük, bodoríthatjuk, loknizhatjuk különleges alkalmakkor, vagy hétköznap is. Itt megengedett a melír, főleg természetes színekkel variálva.


Emma Stone

Pókember-néként szőke hajjal, életben viszont dögös vörösként a hosszú hajú nőket képviseli. Frufrut mindig visszafogottan választ, de neki még a teli frufru is jól áll. Egyhosszú, de igényesen puhított haját egyenesen és hullámosan is tudja hordani. Vörös haja miatt olyan különleges a színésznő, ami leginkább a rézbarna kategóriába sorolható. Nem barna, nem vörös, nem piros. Ez az a szín, ami rézbarna (fodrászoknak 7/47, de inkább keverni lehetne 7,4 és 6,7 színekből). Persze az alapszín mindenkinél módosíthat egy kicsit az általam meghatározott színen, de a végeredményhez ilyet kell kérni a fodrásztól.


Meryl Streep

Az ördög prádát visel című filmben láthattuk legendás hajkölteményét, mindennapos használatban. Ezt külön csavarási technikával lehet elérni, így én nem ajánlom hétköznapra, hanem inkább valami fontosabb alkalmi frizuraként. Elkészítése többnyire fodrásznak ajánlott, mert itt nem mindegy, hogy hova esik a csavaró, hova van húzva a haj, merre áll a forgó. Tetszetős, de piszok könnyű elrontani. Vágása egyszerű bubi, fülre lógatva. Fodrászoknak mondom, hogy a rondózásnál elsajátított csavarási technikát kell alkalmazni a nagyoldalon, a kisoldalon viszont elég hátrafelé tekerni a csavarót. Hátul főnözéssel lehet ügyeskedni, nyakba simítva az alját. 

Nincsenek megjegyzések: